Avaan ruokahaasteilun postaamalla punajuuria rapakon takaa. Uskoisin, että juures on sama vaikka hieman hormoneilla kasvatettu onkin. Ei vainkaan, täällä on meneillään luomuvillitys ja kaikki oman arvonsa tuntevat kansalaiset käyvät ostamassa jääkaappinsa sisukset sairaan kalliista Whole Foodsista. Kauppa on kyllä hyvä, mutta luvattoman kallis, joten olemme päätyneet kompromissiin, ja käymme ostamassa hormoni- ja antibioottivapaat lihamme kyseisestä puljusta.
Mutta siis haasteeseen:
Kyseessä on lainattu ohje kirjasta Fresh Indian (ohje beet and cilantro salad)
Punajuuri-korianteri salaatti
4 keitettyä punajuurta
2 tlk kuminan siemeniä
1 tlk mustia sinapinsiemeniä (nigella)
1 tlk korianterinsiemeniä
1/4 tlk chilijauhetta
2 rkl kookosmaitoa
1 kupillinen jugurttia
kourallinen tuoretta korianteria
2 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä
merisuolaa
Kuori punajuuret ja halkaise neljään osaan. Tee kastike: paahda kumina, sinapin- ja korianterinsiemenet pannussa 3-4 minuuttia, ja murskaa mausteet. Yhdistä chilin, kookosmaidon ja jugurtin kanssa. Lisää suolaa maun mukaan. Leikkele korianteri karkeaksi silpuksi ja lisää punajuurten päälle kurpitsansiementen kera. Roiskuttele kastike päälle ja tarjoa heti.
Maut olivat hyvät ja puhtaat ja punajuuren kanssa aika yllättävätkin, mutta meidän kahden hengen raatimme voisi valmistaa tätä toistekin.
3 comments:
Tämä kuulostaa vallan hyvältä! Rakastan korianteria ja kaikkia ihania mausteita, pakko kokeilla tätä. Namnamnam.
www.hannn.wordpress.com
Ikävä kyllä niitä mustia sinapinsiemeniä en löytänyt mistään, joten tyydyin valkoisiin. Toimivat nekin ihan hyvin :).
Apua, se oli Taru joka postasi tuone edellisen kommentin, mutta olen edelleen thomaksen valepuvussa.
Post a Comment