Monday, August 18, 2008

Uups, McCain: "(life) begins at the moment of conception"


Obama och McCain hade den första "debatten" i Lördags, och det var på riktigt en stor eye-opener för mig visavi Amerikans president-politik. 
Medan Obama försökte vara den smarta analytiska typen med bra svar som tar olika svårigheter i betraktande rök McCain fram med korta, klara och IMHO helt töntiga svar. Jag tror att på det stora hela vann McCain, för hans medelsvar var 5 ord, alla enkla, medan Obama körde thomas-taktiken och fick alla att somna. 
Obamas svar var så långa att jag inte återger några här men McCain däremot:

1. (i frågan om när livet börjar): "At the moment of conception", på tal om politisk kluster-bomb.... jättebra texter gällande detta hittas i Times och på Slate (som mera gäller en liknande lag på kommande).

2. (definiera rik, detta på tal om nya skatter, ska under/mellan/över klassen beskattas mera?): hmmm...vi ska nu inte börja definiera "vet du vad, några jätterika människor jag känner är inte alls lyckliga.... rikedom är att ha en familj att vara glad..." etc etc (inte helt ordagrant översatt... jag vill inte beskatta människor, staten ska inte bestämma vad en rik person är. 

3. (gällande det personliga förhållandet till GUD)... Jag som trodde att staten och kyrka var separerade.. nåja whatever... herr McCain körde igång med en tårdrypande och Harlekin-typ story om hur han som VC-fånge knäböjde tillsammans med sina fångkompisar och det är ett av hans bästa minnen någonsin..

4. (svåraste beslutet... (Obama berättade om hans beslut att inte stöda Irak invasionen) McCain kör en story från gissa var..... JO VC-fånglägret...... någonting om vem som var i turen att frigivas och sen skulle han(maccain) ha fått åka hem och var i jääätte dåligt skick men sa åt sin kompis.. att hördu Gusi, nu e de så att jag vill att du ska fara hem.... och sen kom fånglägrets ledare och sa åt McCain att nu hördu Bobben kommer vi att göra livet surt för dig... Satan oxo Steven Segal har bättre skript på sina skit-filmer än det här

Men egentligen är det vin-vin. om obama vinner e det ju kiva, om mccain vinner flyttas vårt lab till barcelona (dom har bättre viner där;)


ps dessutom är det tråkigt på jobbet

2 comments:

Anonymous said...

utan att spekulera något mera, skål!

Peppe said...

Hahaha! Mera! Mera! Mera! (Politiska analyser av presidentvalet altså).