Sunday, December 13, 2009

Damn Im good, del II

Vi hade svårigheter att välja dagens middag igår. Kompromissen blev att jag skulle göra en pasta av havs levande Taru hämtade hem från Butiken..... fortsättningen följer nedan

Bläckfisk, rensad och i lämpliga bitar, har legat och badda i limesaft (1/2), peppar, salt och chili (ca 1/2tsk). Sedan bara i gjutjärnspanna på hög värme tills dom krullar sig och blir så chewy du tycker om.
för the pasta sauce. bryn shalotter och vitlök i smör (naturligtvis) som du malt lite peppar över
Häll i ett glas vitt (drick ett själv också ju) och häll hela greijen i en såskastrull.
Dryga på med spadet från dina musslor (ca 1-2dl), lägg till en burk mascarpone och lite grädde (1 dl) och lite majsmjöl (kallt vatten och det där du vet). Sjud tills tjockleken är behaglig.
Ta en bit smaskig vit fisk (här kolja som är helt fitit bra för detta recept) och stek (yes, i smör)
Smaka av med vitpeppar och salt
lägg i finhackad persilja peppar och salt enligt smak och lägg till alla skaldjur och fisk (den kan gå helt sönder, om du har en stabilare fisk skulle jag serverad den på pasta bädden med såsen över istället)
Det var helt skitgott och det mest fantastiska var att det smakade minst lika bra ännu idag efter en mikrovågsrunda. Jag hatar normal all form av återuppvärmd fisk och skaldjursmat så vi hade en back-up plan för idag. nu snyftar jag bara över att det är slut.


No comments: