Sunday, December 13, 2009

Damn Im good del I

Det hela började med att Taru ville ha sushi. Jag orkade vara inte med det och ville ha nåt varmt. Sashimi skulle ha varit bra men som sagt kallt.
Tittade efter inspiration från kokböcker men hittade liksom notthing ju. Slutresultatet var en brainstormad fisk-och- skaldjurspasta, som jag normalt hatar för dom är alltid på nåt sätt fel och är gjorda med dåliga råvaraor. Jag har dessutom aldrig svarvat ihop en dylik rätt så the pressure was on som vi säger här.
Det blev, bläckfisk ca 1lb, musslor 2lb samt 1.5 lb kolja. Persilja, mascarpone och grädde. En lime behöver ni också. Svart(musslor, bläckfisk) och vitpeppar (kolja), chili och salt.

thö kolja, eller captain haddock mao
Sedan tager ni och kokar musslorna klassiskt.
kokar upp vatten 1/2 dl med några rediga skvättar olivolja.
Häller i vitlök (några klyftor, hackade), persilja hackad (kan vara grov du silar bort dem) salt peppar och chili (1/4 -1/2 tsk), 2dl vitt vin och musslorna efter. sjud ca 10min (jag kokade dem av misstag så skar ner till ca 4-5 min).
Häll musslor och spad i ett nyt kärl, rensa största delen av musslorna från skalen (spara några som prydnad). Sila spadet och spara (lämna mussleköttet i spadet)


Rensa bläckisen och skär i sådana bitar du diggar (inte såå stor skilland, med undvik ringar för det är lite tråkigt och deepfried shit). Lägg på limesaft, salt pepper och chili... se föregående post

No comments: