Sunday, January 10, 2010

Crablinguine och Christmas salad


Man tager fänkål, krabkött, chili samt olivolja och låter det badda i ett vattenbad.

tillsätter sparris-shave (okokad)

och blandar med pasta. smarrigt och troligen den hälsosammaste maten vi gjort på några år (märkväl inget smör skadades under tilllagningsprocessen.)

Julsalladen (varifrån det namnet kom har hag ingen aning)


Riktigt prosciutto, inget Watson&Dietz crap. Bufalo mozzarella, en kall klementin, samt rucola.
tager mozzarellan och bryter den i stora bitar, salt och peppar samt citronskal på.
Blandar citronsaft och olivolja (1:3) och saltar och pepprar. Skakar om blandingen i en liten ask så att en emulsion bildas. blandar dressingen med salladen.
Skär upp en skalad klementin (kall!) knappt 1cm tjocka skivor och lägg på mozzarellan
Tager prosciutton och lyfter upp salladen så att du får ett knyte (använd mera prosciutto än jag gjorde(en stor del slank i min mun under processen)). Lägg knytet (n) på klementinerna, sheiva lite parmiggiano på.

Slutresultatet en helt sjukt god krispig "sallad" som ser lite råddig ut på bilden men var sjukt god.

No comments: