Taasen Fresh Indian kirjasta:
Beef kofta curry
500 g lampaan jauhelihaa
1 tlsk raastettua inkivääriä
2 tlsk fenkolin siemeniä
1 tlsk jauhettua kanelia
1 tlsk kurkumaa
2 rkl curry jauhetta
480 g tomaattimurskaa
suolaa ja mustapippuria
päälle jugurttia
Sekoita jauheliha, inkivääri, murskatut fenkolin siemenet ja kaneli. Lisää suolaa ja pippuria ja tee sopivankokoisia palleroita.
Laita tomaatit, kurkuma ja curry isoon kasariin ja keitä hetkisen. Mausta suolalla ja pippurilla ja heitä lihapullat mukaan. Laita kansi päälle ja kypsennä miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia. Lopuksi koristele jugurtilla (ja mintunlehdillä jos hienostelunhalu yllättää). Oli hyvää.
Päätimme kokeilla okraa, jota täältä löytää tuoreena, koska emme sitä koskaan olleet valmistaneet.
Okra with tomato and cucumber
300-400 g tuoretta okraa (säilyke ei käy, testattu on)
2 rkl öljyä
2 rkl sinapinsiemeniä
2 kokonaista kuivattua chiliä
1 hienoksi silputtu sipuli
2 karkeasti pilkottua tomaatti
1 karkeasti pilkottu kurkku
1 valkosipulinkynsi (pilkottu/puristettu)
1 tlsk raatettua inkivääriä
1/2 tlsk kurkumaa
suolaa
päälle voi laittaa raastettua kookosta
Viipaloi okra parin sentin palasiin. Kuumenna öljy pannussa, kun kuuma lisää sinapinsiemenet. Kun alkavat poksahdella lisää chilit ja sipuli. Kypsennä noin 5 minuuttia keskilämmöllä ja lisää tomaatit, kurkku, valkosipuli, inkivääri ja kurkuma. Kypsennä vielä 3-4 minuuttia, laita nupit kaakkoon ja lisää okra. Kypsennä 3-4 minuuttia kunnes okra on mielestäsi sopivaa, lisää suolaa ja pippuria ja tarjoa.
Oli vähän jännä kun jäi ekalla kerralla okra vähän raa'aksi, mutta mikrottelun jälkeen oli oikein toimiva :).
No comments:
Post a Comment